Gebruik code: Ronnie53 tijdens afrekenen voor €53 p.p. korting voor circuit- of motorcross training inclusief huurmotor!

MotorAcademy logo

Wat is supermoto

Gas geven op het circuit met een hoog fungehalte, slidend door de bocht

lIEFHEBBERS

Je ziet ze tegenwoordig steeds vaker; – die supermotardmachines met kenteken. En op internet heb je zelfs hele groepen van fanatieke liefhebbers, die hun supermoto-ervaringen delen op sociale media, super gave Supermotards.

Supermoto is niet alleen een sport, het is voor de echte liefhebber een passie die dan ook maar al te graag wordt gedeeld via sociale media.

 

Supermoto als sport

Het is een waanzinnige combinatie van drie motorsporten in één: wegrace, motorcross en speedway. Tijdens een supermoto-wedstrijd scheur je over een circuit dat voor ongeveer 85% uit asfalt bestaat en voor 15% uit offroad-elementen zoals springschansen en kombochten. Die combinatie van snelheid en offroad-uitdagingen maakt supermoto een van de meest spectaculaire en sensationele sporten die je kunt bedenken.

Supermoto slide

De Supermoto slide, ook wel bekend als de ‘powerslide’, is een techniek die gebruikt wordt in Supermoto om op hoge snelheden door de bochten te gaan. Bij deze techniek wordt het achterwiel van de motorfiets opzettelijk uitgebroken en zijwaarts in de bocht gestuurd, terwijl het voorwiel grip houdt op het wegdek. Hierdoor kan de rijder de motorfiets door de bocht laten glijden, wat zorgt voor een spectaculair en stijlvol effect. De Supermoto slide is een technisch veeleisende manoeuvre die veel oefening en ervaring vereist om goed uit te voeren, maar het is ook een belangrijk onderdeel van het racen in deze sport.

 

Supermoto training

Kortom, Supermoto is een unieke, spectaculaire en uitdagende motorsport die zowel op het asfalt als offroad wordt beoefend. Het is de perfecte combinatie van wegracen, motorcross en speedway, waarbij stijlvolle slides en hoge snelheden centraal staan. Wil jij ook de adrenalinekick van het Supermoto racen ervaren en je skills naar een hoger niveau tillen? Dan is de Supermoto cursus van MotorAcademy op het Midland Circuit een absolute must-try! Laat je begeleiden door ervaren instructeurs en leer de fijne kneepjes van het vak. Gegarandeerd dat je na deze intensieve dag nog wekenlang rondloopt met een grote glimlach van oor tot oor!

 

circuit training

Met dezelfde Supermotard geeft MotorAcademy een circuit training. 
Van remmen en bochtenlijnen tot behendigheidsoefeningen en lichaamshouding, we leren het allemaal. En dat allemaal op onze eigen motoren! Maak je geen zorgen, je bent verzekerd tegen eventuele schade en we werken in kleine groepen, zodat iedereen persoonlijke aandacht krijgt. Ervaren of niet, iedereen is welkom om deel te nemen aan deze training. Het uitgangspunt hier is om meer vertrouwder te worden met het motorrijden, nieuwe technieken aanleren, je technieken verbeteren zodat het rijden op je eigen motor makkelijker, en dus leuker wordt!

Kies een locatie

Kies de locatie die jou het beste uitkomt.